Tässä esimerkkejä toteuttamistamme juhlakirjoista:

Seurusteluravintola Apteekin juhlakirja Uusi Apteekin aika

Uusi Apteekin aika perustuu Apteekin työntekijöiden ja asiakkaiden haastatteluihin sekä arkistolähteisiin. Kymmenkunta eri aikojen aktiivista asiakasta on kirjoittanut teokseen näkemyksiään ja muistojaan Apteekista. Osa teksteistä on julkaistu jossain muussa yhteydessä aikaisemmin, osa teksteistä on kirjoitettu juhlakirjaa varten. Runsas kuvitus on peräisin sekä valokuvauksen ammattilaisilta että Apteekin asiakkailta.

 

 

Olkun oppivuodet - Puoli vuosisataa Olavin Krouvissa

Turkulaisen ravintola Olavin Krouvi avattiin yleisölle 24.1.1964 osana Alkoholiliikkeen olutravintolakokeilua. Ravintola on toiminut koko historiansa ajan nykyisessä kiinteistössä Hämeenkatu 30:ssa.  Olkun oppivuodet -teos on katsaus ravintolan vaiheisiin, kokoelma ravintolaan liittyviä tarinoita ja läpileikkaus ravintola-alan muuttumisesta puolen vuosikymmenen aikana.

 

 

Viva Antero - Antero Laihon juhlakirja

Viva Antero on kirja, jonka päähenkilön ystävät, työkaverit ja sukulaiset kokosivat ja julkaisivat 70-vuotisjuhlien yhteydessä. Kirja sisältää artikkeleita, jotka liittyvät Anteron toimintaan ja mielenkiinnon kohteisiin eri vuosikymmenillä. Kovakantisessa kirjassa on neliväripainatus ja 104 sivua. Bonuksena kirjan takakannen sisäpuolelle on kiinnitetty cd-levy, joka sisältää Anteron musiikkia.

Viva Antero on hyvä esimerkki näyttävästä juhlakirjasta, jollaisen saamisesta jokainen ilahtuu.